top of page
Search
  • Ευτυχία Γιωτοπούλου, Δημήτρης Γρίβας

Interview for www.inthecloset.gr

Updated: Apr 27, 2020



Ένα εργαστήριο κατασκευής ζωνών που ξεκίνησε το 1992 από την Αγγελική, ήταν η αρχή για ένα πετυχημένο brand δερμάτινων αξεσουάρ.

Η ίδια είναι δημιουργικός άνθρωπος, με φαντασία που πάντα της άρεσε να φτιάχνει πράγματα για τον εαυτό της. Όταν ένας οικογενειακός φίλος της έδειξε την τέχνη της ζώνης, η Αγγελική ενθουσιάστηκε και θέλησε να το κάνει επάγγελμα φέρνοντας στην αγορά μια τάση που μέχρι τότε δεν ήταν πολύ γνωστή στην Ελλάδα, το country style!«Ξεκίνησα με δύο, τρία σχέδια τα οποία εξέλιξα ενώ δημιουργούσα συνεχώς νέα, όπως ζώνες με σπάγκους και ραψίματα που είχαν μεγάλη ζήτηση. Ήθελα αυτά που φτιάχνω και μου αρέσουν να τα δείχνω στην αγορά κι έτσι άρχισα να συνεργάζομαι με καταστήματα».




Η Αρετή και η Βανέσσα από μικρές βρίσκονταν στο εργαστήριο, ανάμεσα σε δέρματα και εργαλεία. Αφού σπούδασαν και εργάστηκαν ως οικονομολόγοι, οι δυσκολίες που αντιμετώπιζαν στις δουλειές τους, τις οδήγησαν στο δημιουργικό κομμάτι που είχαν μάλλον έμφυτο!«Είναι το σημείο που φρικάρεις και τα παρατάς όλα για να κάνεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει, για να συνειδητοποιήσεις τελικά πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο». Η Αρετή ξεκίνησε με το e-shop και παράλληλα έφτιαχνε τα δικά της σχέδια ενώ η ανοδική του πορεία έφερε και τη Βανέσσα στην ομάδα. Έτσι, σήμερα η μία συμπληρώνει την άλλη και σχεδιάζουν μαζί τις αγαπημένες μας Individualτσάντες.


Η Αγγελική, η Αρετή και η Βανέσσα είναι fans του χειροποίητου αξεσουάρ γι’ αυτό κάθε κομμάτι των συλλογών τους γίνεται 100% στο χέρι. Η πρωτότυπη εξωτερική ραφή είναι αυτή που ξεχώρισε τιςIndividualτσάντες, οι οποίες σήμερα είναι από τα πιο αγαπημένα κομμάτια των fashion bloggers και όχι μόνο.«Το πατρόν σχεδιάζεται από την Αρετή με τέτοιο τρόπο ώστε η ραφή να γίνεται στο χέρι από εμάς, όχι από μηχανή. Άλλωστε οτιδήποτε χειροποίητο είναι μοναδικό και αυτό ακριβώς είναι τοIndividual».

Οι Individual συλλογές κατασκευάζονται από δέρμα που επεξεργάζεται στην Ελλάδα ενώ το τύπωμα, η κοπή και οι αγκράφες γίνονται σε ελληνικά εργαστήρια δίνοντας ιδιαίτερη σημασία για ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Τσάντες και ζώνες σε κλασικά σχέδια αλλά και πολλά ροκ στοιχεία που δεν χάνουν καθόλου από την country ταυτότητά τους, απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και ταιριάζουν σε κάθε περίσταση προσφέροντας ξεχωριστές εμφανίσεις.

Από το 2013, το Individual με φρέσκες ιδέες και έμπνευση παρουσιάζει μοναδικά δερμάτινα αξεσουάρ συνδυάζοντας τις τάσεις της μόδας με την ποιότητα και την παράδοση με την τεχνολογία με σκοπό να κρατήσει ζωντανή την τέχνη του δέρματος.

Οι ονομασίες σε κάθε σχέδιο προέρχονται από τους τίτλους των τραγουδιών που αγαπούν και τις εκφράζουν. Έτσι, ενσωματώνουν την αγάπη τους για τη μουσική στις δημιουργίες τους, με στίχους που θέλουν κάτι να μας πουν!

«Η δουλειά μας, μας κάνει χαρούμενες. Κάθε πρωί ξυπνάμε ευτυχισμένες ενώ η μεγαλύτερή μας ικανοποίηση είναι να βλέπουμε τον κόσμο να φορά Individual

In The Closet: Δείτε ποιά είναι τα κομμάτια που ξεχωρίζουν τα Individual κορίτσια!


Αρετή «Ένα από τα πρώτα μου σχέδια που δεν υπήρχε στη χονδρική, γιατί ο τρόπος κατασκευής της περιόριζε τον χρόνο μου και την περιεκτικότητα της. Αγαπώ την Everglow τσάντα γιατί λόγω της μεγάλης ζήτησης κατάφερα να την εξελίξω. Αυτή είναι η νέα της εκδοχή, χωρίς να διαφέρει πολύ από το αρχικό σχέδιο. Αν και είμαι extreme στα σχέδιά μου, είναι ένα minimal κομμάτι ενώ η διπλή αγκράφα ήταν μία πρωτότυπη ιδέα γιατί μέχρι τότε υπήρχε μόνο σε ζώνες»




Βανέσσα «Το δικό μου αγαπημένο κομμάτι είναι από τα

φετινά μας σχέδια, η Into the wild τσάντα μου. Μπορώ να πω πως μου αρέσουν πολλά σχέδια όμως αυτή με εκφράζει, με καλύπτει, με ολοκληρώνει. Έχει το λουρί γεμάτο τρουκς που την κάνει πιο ροκ και όταν την έφτιαξα είπα πως αυτή η τσάντα είναι Βανέσσα»





Αγγελική «Το δικό μου In the closet κομμάτι είναι μία ζώνη από παλαιότερη μου συλλογή. Χάρηκα πολύ που ξαναβρήκα το τύπωμα και την αγκράφα και κατάφερα να την κυκλοφορήσω ξανά. Η αγκράφα σε σχήμα καρδιάς συμβολίζει την αγάπη και αρέσει πολύ στον κόσμο ενώ το τύπωμά της υπάρχει σε αποκλειστικότητα για τις Individual συλλογές. Την αγαπώ πολύ και την ονόμασα Over the Love από το τραγούδι των Florence And The Machine»



Βρείτε όλα τα σχέδια:

στο eShop τους www.individualartleather.com

σε Facebook και Instagram


176 views0 comments
bottom of page