top of page
Search
  • Αρετή

«Λες και μάγια μου 'χεις κάνει…» Σύρο...

Updated: May 2, 2020


Ποτέ μετά από ένα ταξίδι δεν επιστρέφεις ο ίδιος… Γυρίζεις πιο δυνατός, πιο γαλήνιος, γεμάτος εικόνες, πιο πολλούς φίλους ή και λιγότερους. Σίγουρα κάθε ταξίδι σε φέρνει πιο κοντά στον εαυτό σου και σε βοηθάει να καταλάβεις τι ζητάς... από το πιο ειδικό όπως είναι οι διακοπές έως το πιο γενικό όπως είναι η ζωή… Για μας τα ταξίδια είναι τρόπος ζωής, εξέλιξη, αυτοανάλυση, υπερβάσεις, εμβάθυνση και φυσικά έμπνευση...

Ας «ταξίδεψουμε» παρέα στη μαγική Σύρο...

«Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς για πιο λόγο στη Σύρο αποδόθηκε το προσωνύμιο «Αρχόντισσα των Κυκλάδων».

Η γοητεία της σε αρπάζει κυριολεκτικά από τα μούτρα, καθώς το πλοίο της γραμμής προσεγγίζει το λιμάνι...»

Μερικές μέρες στη Σύρο μας ήταν αρκετές για να την ερωτευθούμε... Λατρεύουμε την τέχνη σε όλες της μορφές της και η Σύρος φούντωνε αυτή τη λατρεία σε κάθε βόλτα...

«Μια πόλη με ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά που «χορεύει» σε παραδοσιακούς αλλά και σύγχρονους ρυθμούς»

Είδαμε έργα μεγάλης διάστασης να ζωντανεύουν ανάμεσα σε μοναδικά αρχιτεκτονήματα στα πλαίσια του stray art festival όπου έργα καλλιτεχνών της τέχνης του δρόμου παρουσιάζονται σε αρμονία με την παρούσα αρχιτεκτονική.

«Εάν η τέχνη δεν πυροδοτεί κουβέντες, συζητήσεις, συναισθήματα, τότε πιθανότατα δεν έχει πετύχει το σκοπό της. Αν η τέχνη είναι μόνο διακοσμητική, τότε δεν είναι τέχνη....»

Επισκεφτήκαμε το Θέατρο Απόλλων ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σύρου, καθώς αποτελεί έμβλημα της πολιτιστικής της κληρονομιάς... Το θέατρο Απόλλων δημιουργήθηκε το 1864 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Πιέτρο Σαμπό που εμπνεύστηκε τον σχεδιασμό του από 4 εντυπωσιακά ιταλικά πρότυπα συμπεριλαμβανομένης της σκάλας του Μιλάνου και έκτοτε κοσμεί την καρδιά της πρωτεύουσας Ερμούπολης.

«Σε μία ατμόσφαιρα πολύ μακριά από την ακμάζουσα Σύρο των νεοκλασικών αρχοντικών μεταφερθήκαμε στο μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου. Ο οικισμός είναι βαθύτατα συνδεδεμένος με την παράδοση του ρεμπέτικου, το οποίο και αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι της συριανής ταυτότητας»

Στην Άνω Σύρο ξεχωρίσαμε το «για δε» με μυρωδιές από σαπούνια, κεραμικά πολύχρωμα πλασμένα στο χέρι, φάρους και καράβια ξύλινα που σε ταξιδεύουν. Λαϊκή τέχνη σε ποικίλες μορφές, κάρτες και στάμπες από ρεμπέτικο και όχι μόνο.

Εκεί καθίσαμε αρκετή ώρα μιας και κάθε μεριά του μαγαζιού κάτι είχε να μας πει! Εν τέλη πήραμε υπέροχα tees με στάμπες σχεδιασμένες από τον ιδιοκτήτη. Τα μπλουζάκια απεικόνιζαν το θεό Ερμή να φοράει ακουστικά και τη λεζάντα “Happy traveler”, ναι θα μπορούσε να είχε σχεδιαστεί για εμάς!!! Τις αγορές μας συνόδευαν κάρτες με φωτογραφίες από το νησί που ο ίδιος είχε αποθανατίσει! Δικός μας άνθρωπος κοινώς!

Και επειδή η «Σύρα έχει στυλ»......

Τα κορίτσια του Individual δεν παρέλειψαν να φωτογραφήσουν και να φωτογραφηθούν...

«Η περιουσία καθενός χωράει κάπου μέσα του… Στο μυαλό και στην καρδιά του, βρίσκονται όλες οι στιγμές -μικρές ή μεγάλες- . Δίχως αναμνήσεις οι σχέσεις εύκολα ξεπερνιούνται και δίχως επαφή και κοινή δράση δεν χτίζονται αναμνήσεις…»

Σύρο σε ευχαριστούμε για τις υπέροχες αναμνήσεις....!

Φωτογραφίες:

@areti_kara

Εικονιζόμενα προϊόντα:

"heartlines" shoulder bag, "tightrope" croc printed belt bag, "dreams" shoulder bag, "renegades" leather belt, "supergirl" leather belt

Πηγές:

www.syrosisland.gr

Serious περιοδικό ελεύθερης κυκλοφορίας Ιούλιος - Αύγουστος 2018


372 views0 comments
bottom of page