top of page
Search
  • Δήμητρα Πραντάλου

"Η τέχνη των δερμάτινων αξεσουάρ δια χειρός Individual" από το thatslife.gr


Όταν ακούς Individual, το μυαλό σου πρέπει να πηγαίνει αμέσως στο δέρμα. Στο εργαστήριο αυτό, τα χειροποίητα δερμάτινα αξεσουάρ συμβαδίζουν αρμονικά με τα δεδομένα και τις τάσεις της μόδας, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα μοντέρνο και ποιοτικό. Η Αρετή, η Βανέσσα και η Αγγελική, είναι οι κοπέλες που βρίσκονται πίσω από τις υπέροχες δημιουργίες του Individual. Όπως μας είπαν, δεν κάνουν μια απλή κατασκευή προϊόντων, αλλά συνδυάζουν όλα εκείνα που αγαπούν με τις τσάντες, τα αξεσουάρ και τα γιλέκα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα απογοητευτείς με όσα κατασκευάζουν τα κορίτσια.

Δήμητρα Πραντάλου: 1. Πώς ξεκίνησε το Individual;

Αρετή: Το Individual έχει τις βάσεις του από πιο παλιά ως εργαστήριο δερμάτινων ζωνών. Σήμερα, η ομάδα μεγαλ

ώνει διαρκώς και με φρέσκες ιδέες και έμπνευση συνδυάζουμε τις τάσεις της μόδας με το πάθος για την ποιότητα, και ταιριάζουμε την παράδοση με την τεχνολογία. Σκοπός μας να εκφράσουμε τις δημιουργικές μας ανησυχίες αλλά και να διατηρήσουμε την τέχνη του δέρματος ζωντανή μέσω του σχεδιασμού ιδιαίτερων και μοναδικών δερμάτινων αξεσουάρ.

2. Όλες οι δημιουργίες είναι χειροποίητες. Ποιος ο χρόνος κατασκευής για το κάθε κομμάτι;

Όλα μας τα προϊόντα είναι χειροποίητα και αυτό ακριβώς είναι που τα διαφοροποιεί. Ο χρόνος κατασκευής εξαρτάται από το σχέδιο και το μέγεθος. Για παράδειγμα για μία χειροποίητη δερμάτινη τσάντα θα χρειαστούν 3- 5 ώρες και για μία χειροποίητη ζώνη θα χρειαστούν 5-20 λεπτά.

3. Η έμπνευση κάθε φορά από που πηγάζει;

Η έμπνευση μπορεί να προκύψει από οπουδήποτε, από ένα vintage κομμάτι μέχρι και ένα άσχετο αντικείμενο. Ακολουθούμε τις τάσεις αλλά βάζουμε και την προσωπικότητα μας σε ό,τι σχεδιάσουμε. Δεν θα δημιουργήσουμε ποτέ κάτι που δε μας εκφράζει ή δε θα φορούσαμε εμείς οι ίδιες! Γενικά αυτό που κάνουμε είναι κάτι παραπάνω από απλή κατασκευή προϊόντων και προώθηση αυτών στην αγορά. Το κάνουμε με αγάπη και φροντίδα και το συνδυάζουμε και με άλλα πράγματα που αγαπάμε. Για παράδειγμα έχουμε μεγάλη αγάπη για τη μουσική, έτσι σκεφτήκαμε οι ονομασίες των δερμάτινων τσαντών να είναι από τίτλους τραγουδιών.

4. Θα δούμε στο μέλλον τα πρώτα σχέδια και σε ρούχα;

Στη συλλογή μας θα δείτε ήδη κάποια χειροποίητα δερμάτινα γιλέκα. Η φαντασία μας και η δημιουργικότητα μας δεν περιορίζεται οπότε είμαστε πάντα ανοιχτές σε νέες ιδέες.

5. Ας μιλήσουμε για μόδα. Πιστεύετε ότι οι ελληνίδες συμβαδίζουν με τις νέες τάσεις κάθε φορά;

Ναι πιστεύουμε πως κατά κύριο λόγο συμβαδίζουν. Οι περισσότερες γυναίκες θα αγοράσουν μεμονωμένα κομμάτια τα οποία ακολουθούν τις νέες τάσεις της μόδας αλλά αν τελικά καταφέρουν να πετύχουν ένα μοντέρνο και καλαίσθητο αποτέλεσμα έχει να κάνει με το πως αυτό θα δέσει με τα υπόλοιπα κομμάτια που απαρτίζουν το outfit τους. Είναι σημαντικό ο καθένας στο ντύσιμο του να βάζει την προσωπικότητα του, να εκφράζεται μέσα από αυτό αλλά πάνω από όλα να νιώθει άνετα με τον εαυτό του! Αν για παράδειγμα μια γυναίκα αγοράσει ένα βελούδινο κομμάτι επειδή είναι μια φετινή τάση αλλά δεν την εκφράζει απόλυτα, τότε ποτέ δε θα πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, κοινώς «θα τη φοράει».

6. Με βάση την δική σου εμπειρία, πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει κάποιος την δική του επιχείρηση;

Θέλει υπομονή και επιμονή κυρίως για γραφειοκρατικούς λόγους και λόγω της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί. Από κει και πέρα πιστεύουμε ότι αν θες κάτι πολύ και το αγαπάς, θα βρεις τους τρόπους να το υλοποιήσεις. Ένα επιχειρηματικό εγχείρημα θέλει θάρρος γιατί υπάρχει ρίσκο αλλά αν δεν ρισκάρεις δεν εξελίσσεσαι, μένεις στάσιμος στην ασφάλεια σου που πολλές φορές και αυτή είναι ουτοπική καθώς καμιά δουλεία δεν σου εξασφαλίζει τη μονιμότητα και τη διαρκή επιτυχία. Καλύτερα να δοκιμάσεις κάτι που σκέφτεσαι και ας αποτύχεις πάρα να το σκέφτεσαι για πάντα και να μη προσπάθησες ποτέ…

7. Εκτός από Ελλάδα, πραγματοποιείτε αποστολές και στο εξωτερικό;

Ναι, το καινούριο e-shop μας πραγματοποιεί αποστολές και στο εξωτερικό.

Όλα τα προϊόντα θα τα βρεις στο e-shop του Individual

Instagram: individual_artleather

Facebook: Individual

249 views0 comments
bottom of page